Kendinize Zaman Ayırın

Kendinize Zaman Ayırın
Kendinize Zaman Ayırın

 Kendinize ve yaşamınıza yapacağınız basit ama etkili yatırımlar

1. Sosyal medyayı avantaja dönüştürün

Sosyal medya, yeni bağlantılar kurmak ve onları kuvvetlendirmek için harika bir ortam olabilir. Tanışma topluluğu kurmak için bir arkadaşınıza ulaşabilirsiniz ya da ortak ilgi alanları sayesinde yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Sosyal medyadaki etkin olma zamanınızı, kişisel bağlantı kurmak için ayırın. Kendinizi iyi hissettiren paylaşımlara odaklanın.

Söz gelimi, hayatınızda yalnız hissediyorsanız ve bundan mutsuzsanız, tatil görüntülerini başkalarıyla paylaşan insanların fotoğraflarına sürekli göz gezdirmek, size iyi gelmeyecektir. Unutmayın ki, mutlu paylaşımlar aslında kısacık anlardır. Dolayısıyla insanların tüm yaşamını kaplamaz. Zaten kişiler, gerçek yaşantısında ki tüm duygularını sosyal medyaya yansıtmazlar, var olan sadece güzel şeylerdir.

2. Sosyal ortamları kendinizden esirgemeyin

Bir bağlantı kurmak istiyorsanız, yakın çevrenizde ve sosyal bir ortamda bulunmanız muhtemeldir. Herhangi uygun bir ortamda yabancı birileriyle sohbet etmekten çekinmeyin, mesela bir kitapçıda, kahve aldığınız bir yerde ya da evcil hayvanınızı götürdüğünüz bir klinikte.

Bu size biraz uzak geldiyse, alışveriş merkezleri gibi başkalarının olacağı yerlere gidin. Yüzünüzdeki gülümseme, bulunduğunuz en sıradan bir ortamda dahi sizi sosyalleştirir.

3. Kendi bakımınız sizin elinizde

Kendinizi hassas hatta savunmasız hissettiğinizde, kendinize şefkat gösteren, ilk kişi siz olmalısınız. Bedenen ve ruhen, kendinizi yaşamdan izole etmiş gibi hissedebilirsiniz. Normaldir bu.

Zaten unutmayın ki herkes bir anda ve bir şekilde böyle hissedebilir. Kendinize yatırım yapın, kendi bakımınız için bu gerekli. Bilmelisiniz ki, herkes bunu hak eder. "Bedeni ve zihni beslemek" olay bu.

Kendinizle baş başa kalmak, kendinizle olan aktiviteler, meditasyon, sıcak bir banyo, bir kitap, bir film, doğa, hayvanlar, huzur getirecek herhangi bir faaliyet. Yalnız kalarak kendinize ayırdığınız zaman ile, yalnızlığın faydalarından yararlanın. Böylece kendinize yaptığınız yatırım, sizi dünyaya yeniden bağlamış ve yaşamınızı tazelemiş olur.

Yazar: Ümmügül Güven

Yorumlar